ARC Kranj
Domov   |   O podjetju   |   Kontakt   |   English   |   Piškotki
išči:
Nega zob in ustne votline Akcija Novosti Varnostni listi
ARC Kranj
         
   
 

Sponzorstva in donatorstva

Velik dogodek za Mišo: Mišini prvi samostojni koraki brez pomoči s hoduljo! Veselimo se z njo in njenima staršema! Čestitke Miša!


Že tretje leto spremljamo in pomagamo deklici Miši Prelog pri uresničitvi njenega cilja: samostojno hoditi in biti samostojna, tako kot njeni vrstniki!

Načrti Mišinih staršev in Miše so bili za leto 2016 jasno zastavljeni: nadaljevati enak tempo s terapijami in da Miša leto 2017 pričaka tako, da lahko samostojno stoji.

Leto 2016 je bilo za Mišo in njuna starša garaško!

Takoj meseca januarja  je Miša začela z intenzivnimi terapijami; tri tedensko intenzivno therasuit terapijo, ki je pripomogla, da je Miša postajala vsak dan močnejša. Zadnji teden januarja pa je bila deležna še intenzivnega tretmaja v terapevtskem centru Čarobna Lučka.

Konec meseca januarja pa so na URI Soča staršema povedali, da bi bilo najbolje, da gre Miša na operacijo, imenovano SDR (selektivna dorzalna rizotomija), ki jo v otroški bolnišnici v St. Louisu opravlja dr. T.S. Park. Le ta naj bi trajno zmanjšala spastičnost. Miša bi tako lahko lepše sedela in stala, imela boljše ravnotežje in nadzor nad lastnim telesom.

Dr. Park je Mišo pregledal v mesecu aprilu, ko je prišel v Slovenijo na URI Soča. Poleg prvotno predvidenega posega, je predvidel še poseg podaljšanja tetiv (katerega pa se naše zdravstvo ni odločilo plačati) in rekel, da bo Miša zagotovo samostojno hodila. Tako je Mišina starša zopet čakala težka naloga: zbrati sredstva, da bosta lahko plačala ta drugi poseg.

Miša je celo poletje intenzivno telovadila, saj so ji priporočili, da mora na posega priti čim bolj fizično pripravljena. Meseca avgusta je skupaj s staršema odpotovala novim izzivom in novim zmagam naproti. Posega sta bila opravljena in domov so se vrnili sredi meseca oktobra.

Mišine mišice resda niso bile več zategnjene in nogice nič več niso bolele, nič več ni bilo spastičnosti, ki je vsa ta leta preprečevala hojo in bi ji na dolgi rok povzročila hude deformacije. Poseg podaljšanja tetiv pa je pripomogel, da se noge tudi veliko lažje in se bolj iztegnejo, kot so se kadarkoli. Kljub vsemu pa so zaradi posegov Mišine mišice bile mehke in jih je bilo nujno potrebno okrepit. Fizioterapevtske obravnave so po tem posegu postale bolj pomembne kot kdaj koli prej!

Hoja brez kakršnegakoli pripomočka je sicer še vedno precej oddaljena, a dogajajo se stvari, o katerih si lansko leto niso upali niti sanjati. Miša samostojno stoji ob stolu nekaj sekund. Ima veliko močnejše in pravilnejše korake. Trebušne mišice so močnejše, pravilno se gradijo tudi ostale mišice. 

Mišin napredek se odvija s svetlobno hitrostjo! Miši in staršem želimo ogromno mero vztrajnosti, saj vse kaže, da bo njihov cilj zagotovo dosežen!

Veseli smo, da smo delček te zgodbe lahko tudi mi!

Mišino zgodbo lahko spremljate tudi vi na njeni spletni strani ter na Facebook strani.


Konec leta smo polepšali praznične dni dvema prisrčnima punčkama: Miši Prelog
ter Piki Bindi.

Miša Prelog.
Prisrčna 4 - letna deklica. Ne hodi še. Ker se je rodila prezgodaj in utrpela pomankanje kisika, ki ji je povzročilo okvaro na možganih. Deklica z nagajivim, iskrenim nasmehom, z iskricami v očeh, z veliko pozitivne energije! Je prava borka! Odločila se je, da bo hodila!
Prisrčno Mišo Prelog v podjetju ARC – Kranj, d.o.o. spremljamo drugo leto. Predvsem spremljamo njen napredek, njeno delo na vsakodnevnih nujno potrebnih fizioterapijah in smo ponosni, da smo lahko delček njene velike poti!
Seveda ta mala deklica potrebuje pri svoji odločitvi veliko podpore in strokovne pomoči – fizioterapij, ki zahtevajo veliko finančnih sredstev. S pomočjo donacij, katere zbirata za malo Mišo njena starša, ji to uspeva. Pridno vadi vsak dan. In vsak dan ji gre bolje.
Sedaj čaka na pregled na Soči, kjer upajo, da bo Miša prejela primerno ortozico za desno nogico in če bo potreba tudi še lažji poseg na zategnjeni mišici, potem pa spet veliko število fizioterapij. Tako Miša in njena starša verjamejo, da bo naslednji Božič dočakala na nogicah! 
Podjetje ARC – Kranj, d.o.o. se je tudi letos odzvalo prošnji Mišine mame in tatija z donacijo, ki ji bo pripomogla pri uresničevanju njenega cilja na njeni veliki poti!
Mišino zgodbo lahko spremljate tudi vi na njeni spletni strani ter na Facebook strani.

 

 

Pika Bindi.
7 -  letna deklica z angelskim obrazkom – Angel (manček). Z nagajivim nasmeškom. Rada se pači in dela grimase. Je nora na vodo. Rada ima glasbo, še posebej ji je pri srcu zvok harmonike. Pogosto vrti rokice kot centrifuga. In prav to spominja na Rettov sindrom. Pogosto je tudi razdražljiva, nemirna s pogostim menjavanjem razpoloženja čez dan. Njene težave so se začele že kmalu po njenem rojstvu.
Po tretjem mesecu starosti, so preiskave pokazale, da njeno zdravstveno stanje ni optimistično. Njen razvoj je kasneje privedel vse do Angelmanovega sindroma. Simptomi le tega se prepletajo s simptomi Rettovega sindroma. Težko jih je ločiti ali prepoznati.
Kljub uvedbi epileptikov, je bilo njeno stanje nespremenjeno. Pika je potrebovala zelo malo spanja in hkrati veliko počitka. Po uvedbi novega zdravila, se je njeno stanje počasi in malo začelo izboljševati. Po treh letih se je izboljšalo njeno spanje in začela jo je zanimat okolica, kar povzročilo, da se je Pika začela vzpenjat na nogice. Z mamico ni bila sposobna vzpostaviti očesnega stika.
Danes njeno bolezen spremljajo kompleksne težave in sicer globalni razvojni zaostanek, ataksije telesa, epileptične encefalopatije, generalizirane hipotonije, škiljenja, motnje avtističnega spektra, veliko fizičnih motenj na njenem telesu.
Popolnoma je odvisna od drugega človeka. Zato si njena mamica želi, da bi bilo njuno skupno vsakdanje življenje čim lažje, da bi jo okolica ali ljudje razumeli in znali z njo komunicirati, čeprav ne govori, ne hodi in ima vrsto dodatnih motenj, ki zahtevajo ogromne strokovne pomoči, ki pa naj bi jo Pika  po pravilih ZZZS dobila v celoti že v vrtcu. Tako jo je mamica primorana sama vozit na dodatne plačljive terapije. Kar pa zahteva veliko finančnih sredstev.
Njeno prošnjo smo prejeli tudi mi in upamo, da bomo z donacijo Piki in njeni mamici vsaj malo olajšali njun vsak dan, omogočili, da bo Pika lahko obiskala fizioterapije v zdravilišču Debeli Rtič, kamor zelo rada odhaja, saj obožuje vodo!

 

 

 


Podjetje Arc - Kranj, d.o.o. se je odzvalo prošnji za pomoč mali Miši Prelog

Verjetno že skoraj vsi poznate življenjsko zgodbo o mali Miši Prelog. Mišina zgodba je bila v preteklosti predstavljena na Radiu 1, Radiu Koper, na Siolu, v Delu, na goriškem Radiu Robin, Miša je bila v okviru enega članka predstavljena v Mladini, v Primorskih novicah je bil objavljen članek o Mišini dobrodelni nogometni tekmi,…

Miša šteje 3 leta. Rodila se je tri mesece prezgodaj. Zaradi pomanjkanja kisika je utrpela poškodbo možganov. Miša zaradi tega ne more samostojno hodit. Vsaj za enkrat še ne! Namreč mala Miša se je odločila, da bo hodila. Brez fizioterapij verjetno res ne bi nikoli hodila.

Ker so fizioterapije precej drage, Miša pa jih potrebuje kar veliko in predvsem tudi redno, sta se njuna starša odločila, da manjkajoča sredstva zbereta preko spleta in preko donacij raznih podjetij. In njuna prošnja je prispela tudi do podjetja ARC – Kranj, d.o.o..

Ko smo prebrali Mišino zgodbo in začutili njeno pozitivno energijo, veliko voljo in željo, da shodi, se je podjetje ARC – Kranj, d.o.o. odločilo, da donira sredstva in tako pripomore, da bo mala Miša hitreje dosegla cilj. Da bo hodila. Da bo lahko samostojno korakala skozi njeno življenje.

Več o mali Miši lahko preberete tukaj.


Podjetje Arc - Kranj, d.o.o. se je odzvalo prošnji za pomoč dvojčkoma Anžetu in Eneju

Verjetno ste že skoraj vsi slišali življenjsko zgodbo o dvojčkih Anžetu in Eneju. Ne dolgo nazaj sta njuna starša Darja in Matjaž Strazberger zaprosila za pomoč preko oddaje Tednik in razno raznih drugih medijev.

Prošnja je prispela tudi do podjetja ARC - Kranj, d.o.o.

Ko smo prebrali  njihovo zgodbo... se je tudi podjetje ARC - Kranj d.o.o.
odločilo , da tema prisrčnima fantkoma pomagamo, da jima bosta starša lažje
in hitreje omogočila terapije!


DONACIJA DRUŠTVU POSKOČI

Podjetje ARC – Kranj, d.o.o. je doniralo 9.600€ društvu POSKOČI iz Kranja (invalidsko društvo za pomoč ljudem s posebnimi potrebami).

Društvo je sicer sprva delovalo kot sekcija za Downov sindrom v okviru Sožitja Ljubljana. Ker pa so pri terapijah dosegali zelo dobre rezultate, so se zato odločili, da ustanovijo lastno društvo. V letu 2007 so terapije za  nekaj časa prekinili, nato so začeli urejati novo telovadnico, ki so jo opremili z vsemi potrebnimi pripomočki za razvoj motorike. S terapijami so ponovno pričeli decembra 2008. Društvo ima svojega specialnega terapevta. V prihodnje pa želijo pričeti izvajati tudi terapijo s konji na Crngrobu in program za razvoj motorike pri osebah s posebnimi potrebami. V prihodnje želijo k društvu pridobiti še logopede ter pričeti izvajati plesne vaje!

Društvo bo donirana sredstva porabljalo za njihovo nemoteno strokovno delovanje, za pripravo projekta glasbene šole za otroke s posebnimi potrebami ter pripravo projekta hipoterapije (terapija s konji).

arc-ogled-rovov
arc-022
arc-predaja-ceka
arc-otroci-igrajo
arc-074
arc-087
arc-udelezenci2
arc-179
arc-184


 

LETALSTVO

Podjetje ARC–Kranj, d.o.o. sponzorira društvo Aero klub akrobati Kranj.

Akrobatski pilot, jadralni pilot, član državne akrobatske reprezentance v letenju ter večkratni državni prvak v akrobatskem letalu (2003, '04, '05 ter '06) Tomo Poljanec je z ultra lahkim akrobatskim letalom ameriške proizvodnje leta 1999 začel tekmovati z letalom PITTS in v Murski soboti na tekmovanju osvojil 1. mesto v kategoriji SPORTSMAN.

Akrobati so se v zadnjih letih udeležili več pomembnih prireditev ter letalskih tekmovanj: srečanje na tromeji, nastop na sprejemu svetovnih padalskih prvakov v Lescah, Rally Saturn, Radovljica Akro 2003 Open, Državno prvenstvo Akro Divača 2004, Svetovno prvenstvo AWAC 2004, Odprto državno prvenstvo v letenju Slovenj Gradec 2005, Odprto državno prvenstvo v akrobatskem letenju AKRO 2006 in še mnogo drugih.

Leta 2003 je Tomo Poljanec na evropskem prvenstvu v kategoriji razreda 'advanced' na Švedskem dosegel 2. mesto. Leta 2004 na svetovnem prvenstvu na Švedskem 4. mesto v prostem programu, 4. mesto v prvem neznanem programu ter 7. mesto v obveznem programu.

FORMULA AEROBATIC RACE
Dobova 2007 1. mesto
Slovenj Gradec 2008 1. mesto
Zagreb 2010 1. mesto
Rijeka 2011 1. mesto
Šentvid 2011 1. mesto
ADRIA AIR RACE ZADAR 2011 1. mesto
BITOLA AIR RACE (Formula AR) 1. mesto
ADRIA AIR RACE ZAGREB 2012 1. mesto

FORMULA AR (ADRIA AA) BLED (20.-22. julij Blejsko jezero)

Na našem nebu boste odslej lahko videli novo pridobitev: akrobatsko letalo GILES G-202; vrhunsko visoko zmogljivo akrobatsko letalo nove generacije razreda 'unlimited'. Razvili so ga s pomočjo najnovejših računalniških tehnologij in je izdelano iz najsodobnejših kompozitov, ki se uporabljajo tudi pri izdelavi vojaških letal ter v formuli 1.

Za več informacij o letalih in akrobatskih pilotih ter njihovih rezultatih obiščite spletni strani:

Formula Aerobatic Race ter Airshows Tomo Poljanec


KARATE KLUB SHOTOKAN

Karate klub Shotokan Kranj je pričel delovati leta 1979, pod imenom Shotokan karate klub Gumar Kranj. Nastal je v sodelovanju s športnim društvom Gumar, ki je bil njihov generalni pokrovitelj pri podjetju za izdelavo gum Sava Kranj. Ob prenehanju delovanja športnega društva Gumar, je bil klub leta 1997 preimenovan v KK Shotokan Kranj. Klub je registriran član Karate zveze Slovenije.

Od nastanka kluba je glavni trener g. Vojo Ašanin (mojster 4. dan). Svojo aktivno pot je začel leta 1975 v Karate klubu Naklo, ki ga je vodil g. Milan Pagon. Ob prenehanju delovanja KK Naklo leta 1979, je prestopil v KK Emona Ljubljana, k senseiu Tokuhisi Takashiju (mojster 6. dan), s katerim še dandanes tesno sodeluje.

Do danes so v klubu vzgojili veliko mladih karateistov in veliko karate mojstrov. Člani se udeležujejo vseh večjih domačih in mednarodnih turnirjev. Letno prirejajo tradicionalni mednarodni Shotokan karate turnir, pogosto organizirajo tudi pokalna in državna tekmovanja.

Dosežki na Državnem prvenstvu do 21 let, Žalec 1.12.2012

MESTO

KLUB

ZLATO

SREBRO

BRON

2.

KK SHOTOKAN KRANJ

6

1

1

 


NOGOMETNI KLUB HRASTJE

Več informacij o ekipah in zadnjih rezultatih najdete na njihovi spletni strani.

   
O podjetju
Kontakt
Sponzorstva in donatorstva
Osnovni podatki
Zaposlitev
Novosti
30.07.2018
Aktivnost – Friskies – Srečnejši skupaj

Z nakupom FRISKIES izdelkov osrečite svojega ljubljenčka in hkrati prispevajte za šolanje psov vodnikov in psov... » več
05.06.2018
Nagradna igra - Oshee - V Bovec z Oshee

Zadeneš lahko aktivni vikend za 2 osebi v Bovcu, soteskanje za 2 osebi ali zip line za 2 osebi! Od 4. 6. do 4. 7. kupi katerikoli artikel Oshee in pošlji SMS na številko 030 400 455... » več
07.05.2018
Nagradna igra - Fitness - Osvoji izlet za 2 osebi

Od 7. 5. do 6. 6. 2018 kupi katerokoli pakiranje žitaric FITNESS ali opiši jutranji trenutek z njimi. Osvoji enega od 3 izletov za 2 osebi. Nagrajenci izberejo vikend izlet v Pariz,... » več
30.03.2018
Nagradna igra Mercator - Gourmet nagrajuje - Sodelujte in osvojite blazino za mucka!

Od 1. 4. do 30. 4. 2018 kupite katerikoli izdelek Gourmet ali pa pošljite sliko vašega mucka. Osvoji blazino za mucka Gourmet. Pošlji račun oz.kopijo računa, ki dokazuje... » več
30.03.2018
Nagradna igra Spar - Gourmet nagrajuje - Sodelujte in osvojite blazino za mucka!

Od 1. 4. do 30. 4. 2018 kupite katerikoli izdelek Gourmet ali pa pošljite sliko vašega mucka. Osvoji blazino za mucka Gourmet. Pošlji račun oz.kopijo računa, ki dokazuje... » več


Kontaktni podatki
Arc-Kranj, d.o.o.
Hrastje 52k
4000 Kranj
Tel.: +386 (0)4 29 27 600
Faks: +386 (0)4 29 27 602
E-pošta:
       
   
   
:: O podjetju    :: Kontakt    :: Sponzorstva in donatorstva    :: Osnovni podatki    :: Zaposlitev
2008 ARC-Kranj, d.o.o. Vse pravice pridržane. Splošni pogoji
   
     
 
Aquafresh ActiveO2 Cherrios Chocapic Cini Minis Cookie Crisp Corega Corn Flakes Energizer Erdinger Felix Fitness Friskies Gold Flakes Gourmet La Fiesta Lion Musli Nesquik Oshee Parodontax Purina One Sensodyne
 
     
Stran poganja FUTURMEDIA